donderdag 6 februari 2014

New: MacBook Pro 13 inch

Hee!

Een paar dagen geleden heb ik een super aankoop gedaan! Ik zat al een tijdje te zoeken naar een nieuwe laptop, ik kon niet meer op mijn eigen laptop omdat die vast hing als ik maar 1 klein dingetje wilde openen. Hier werd ik echt gek van.. Daarom ben ik de laatste tijd de laptop van mijn ouders gaan gebruiken. Toch vond ik het echt nodig om zelf een laptop aan te schaffen. Na lang zoeken ben ik toch uitgekomen op de Macbook Pro 13 inch, het is een dure laptop maar ik weet heel erg zeker dat deze laptop het geld waard is! Klik op lees verder voor meer foto's en informatie :)

Ik zat eerst te twijfelen tussen een iMac en een Macbook, dus ik ging ze vergelijken wat de voordelen van de iMac zijn en de voordelen van de Macbook. Het is handige aan een Macbook is sowieso dat je hem mee kan nemen naar wat dan ook, dat gaat bij een iMac natuurlijk niet. Dus dat was al een puntje voor de Macbook. Toen zat ik te kijken naar de grote van de beeldschermen, ik wou niet overdreven veel geld uitgeven aan een laptop dus als ik dan een Macbook zou kopen dan wel 13 inch en geen 15 inch want dat werd mij een beetje te duur. De kleinste iMac die te verkrijgen is een iMac van 21 inch, dit scheelde rond de €200 met de Macbook 13 inch. Dus in dat geval was het een puntje voor de iMac ivm een groter beeldscherm. Toen stond het 1-1 en ik zat echt zo erg te twijfelen, maar toen kwam ik op een super goed idee! Ik had boven op zolder nog een oud beeldscherm staan, ik dacht misschien kan ik deze wel koppelen aan mijn Macbook en ja dat kon. Dus dan heb ik een laptop die ik over mee naar toe kan nemen en een groot beeldscherm om op te werken. Het enige wat ik nog nodig had was een kabel die het beeldscherm met mijn Macbook kan verbinden, omdat er geen speciale aansluiting voor HDMI in mijn laptop zit. Ik had natuurlijk ook wel een muis en een toetsen bord nodig.


Het liefste zit ik met mijn laptop op mijn schoot voor de tv of in bed, maar het is niet goed om je laptop op je dekbed te plaatsten tijdens het werken. Als je dat doet kunnen de ventilatie openingen geblokkeerd worden en kan je laptop dus niet goed ''luchten''. Hierdoor kan hij te warm worden, als je je laptop op van die stoffen delen plaatst komt er natuurlijk ook veel stof in de ventilatie terecht en dat wil je natuurlijk ook niet.. Omdat ik toch graag met de laptop voor de tv zit zocht ik naar een voorwerp waardoor ik toch tv kan kijken en laptoppen. Natuurlijk ging ik even langs de Action, ik kende al wel z'n bord met een kussen eronder die gebruiken wij beneden om op te eten. En ja hoor ze hadden z'n soort kussen bij de Action! En zo ziet hij eruit, leuke teksten erop en leuke basis kleurtjes. De kaarsjes erop zijn wel wat tricky maar dit deed ik gewoon voor de foto :). Dit bord/kussen heb ik dus gekocht bij de Action voor maar €2,49 dat is dus echt niet veel geld. Je hebt ze in verschillende soorten:


Je hebt dus de keus uit deze 8 borden, ik heb deze gekozen omdat ik de teksten gewoon erg leuk vind en de manier waarop ze geplaatst zijn. 


Ben erg blij dat ik dit bord heb gevonden! Nu kan ik zonder me eigen zorgen te maken over verstopte ventilatie of wat dan ook, gewoon op de bank of in me bed op me laptop zitten. Hij is ook nog eens erg stabiel dus dat is ook erg fijn.  Het is precies een goed formaat niet te groot en niet te klein. Genoeg ruimte als je bijvoorbeeld nog een muis verbind aan je laptop. 


Hier zit ik dan lekker in me bed met me onesie aan op me nieuwe laptop ben er zo blij mee. :)

Het is dus een Macbook Pro 13 inch en deze heb ik gekocht voor €1139,- Ik kon ook kiezen voor een Macbook Pro Retina Display, deze was 10 x sneller en een mooie beeld etc. Maar ik wil geen €300 meer betalen voor een snellere laptop, omdat de laptop die ik nu hebt gekocht al mega snel. Dusja.. goed is goed :)


Nu heb ik alles compleet, een laptop om over mee naar toe te nemen en een groter beeldscherm om op te werken als ik thuis ben. Zoals ik eerder zei had ik alleen nog een toetsenbord nodig en een kabeltje. Deze spullen heb ik nu gekocht en dan zien mijn bureautje er zo uit :) Dus nu heb alles wat ik wilde een ''zogenaamde'' iMac en een Macbook ik noem het ''zogenaamde'' omdat het natuurlijk niet te vergelijken is met een echte iMac maarja ik heb in ieder geval een groot beeldscherm wat ik erg graag wilde, en nog veel voordeliger ook! Zoals je kunt zien kan mijn laptop gewoon dicht en aan de kant worden geschoven, dit kun je zo instellen op je laptop. Er bestaan genoeg filmpjes op YouTube om te zien hoe dit allemaal in z'n werk gaat.


Het toetsenbord dat ik gekocht heb en op de foto te zien is, is het draadloze toetsenbord van Apple deze  heb ik gekocht bij de Saturn en heb hier €69,- voor betaald. Ik heb voor dit toetsenbord gekozen omdat  dit toetsenbord gewoon zo fijn typt! De knopjes drukken zo fijn in, hij ziet er precies hetzelfde uit als het toetsenbord op me Macbook (behalve de kleur dan) en zo voelt ie ook! Nu hoef ik niet aan twee verschillende toetsenborden te wennen. Dit toetsenbord verbind je met je laptop via Bluetooth dus er word geen USB poort in beslag genomen, erg fijn.
Omdat mijn beeldscherm aangesloten moet worden met een HDMI kabel had ik dit verleng stukje nodig om hem te kunnen verbinden aan me laptop. Dit kabeltje koste €29,- en deze kocht ik ook bij de Saturn.

Hebben jullie ervaring met een Macbook / iMac?

xxxx,

ShirleyGeen opmerkingen:

Een reactie posten