woensdag 2 juli 2014

Recept : Gehakt brood

Hee!

Vandaag post ik iets anders dan een review, shoplog etc. dit keer is het een recept dat ik super lekker vind. Namelijk gehakt brood, dit is een van mijn lievelings gerechten, daarom leek het me leuk om dit recept met jullie te delen. Wij maken het al jaren in onze familie, wij noemen het ook wel frikadel bakar.  Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder..


Zoals de naam het eigenlijk al verklapt bestaat dit gerechtje voornamelijk uit gehakt. Zoals je op de foto hierboven al hebt kunnen zien ziet er ook wat mais doorheen. Maar goed laten we beginnen!

Wat heb je allemaal nodig?

 • 500 gram rundergehakt
 • Ongeveer 7 kleine aardappels
 • 2 eieren
 • 2 bekers melk
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel Vetsin (Chinees zout)
 • 2 theelepels nootmuskaat
 • Boter
 • Peper
 • Paneermeel 


We gebruiken bij dit recept dus rundergehakt omdat het gezonder voor je is, want er zit minder vet in. Dit is ongeveer 500 gram.


Voeg de gekookte aardappelen samen met de eieren toe aan het gehakt, prak dit met een stamper.

Heb je dit geprakt voeg dan de vetsin, nootmuskaat en de knoflook toe. Je kunt inplaats van vetsin ook gewone zout gebruiken. Vetsin versterkt de smaak net iets meer. Het is altijd net iets lekkerdere om verse nootmuskaat te gebruiken. Dit geldt ook voor de knoflook.


Nu is het tijd om de melk, mais en een flinke scheut paneermeel toe te voegen. De paneermeel zorgt ervoor dat het goed aan elkaar bind. Roer dit allemaal goed door elkaar. Het moet een smeuïge massa worden. Zoals hieronder te zien is.


Wanneer de massa te dik blijft kun je wat meer melk toevoegen.
Vet de ovenschaal in met wat boter en bestrooi hem met paneermeel, vergeet de randjes niet. Dit is om kleven te voorkomen.Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven van 200 graden. Leg een aantal klontjes boter bovenop dan bakt hij lekker bruin. Je kunt er ook wat paneermeel boven op strooien voor een een krokant korstje. Bak het gehaktbrood tot hij lekker bruin ziet, in onze oven moet hij er ongeveer 50 minuten in.


Dan heb je gehakt brood! Heel erg lekker om te eten met verse rijst, kroepoek en gado-gado. Gado-gado is een gezonde gestoomde groenten recept met saté saus. Dit recept ga ik binnenkort ook met jullie delen. 

Als jullie dit ooit gaan maken, heel erg veel succes en geniet er van! 

xxxx,

Shirley 

24 opmerkingen:

 1. Meh, niets voor mij. Ik eet geen vlees ^^. Het ziet er wel lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, het ziet er best grappig uit :) . Ik heb dit nog nooit gegeten en ik weet niet of dit iets voor mij is. Ik eet niet vaak vlees, dus ja ^^ .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er lekker uit! Dat gaan we dit weekend eens proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm dit ziet er wel erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je dit gerecht met ons deelt. Het lijkt me best lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk gerecht! Ik maak vaak een ovenschotel met gehakt, maar zoiets heb ik nog niet geprobeerd. Dit ga ik eens maken, leuk!! Bedankt voor 't recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh dat ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit gehaktbrood gegeten, toch maar eens proberen. ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toevallig heb ik dit vorige week gegeten, erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Denk dat ik deze maar eens voor mn broer ga maken! (hij is dol op gehakt, ik eet geen vlees ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb dat al vaak gemaakt voor mijn ouders (ik eet geen vlees), maar met aardappelen: nog nooit gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk recept! Ik kende het nog niet, maar het ziet er goed uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er erg lekker uit! Ik kende dit recept nog niet, dus dat wordt even uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb dit nog nooit gegeten maar het ziet er best goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog nooit gegeten maar het ziet er erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mmmm... lekker, mijn mama maakte dit vroeger wel eens en dan soms ook nog met eitjes erin. Eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. How to make money from gambling. - WorkMaker Money
  Learn how to make money from gambling. Money is gambling, not making a living off หารายได้เสริม your bet. If you're looking to become a big

  BeantwoordenVerwijderen