dinsdag 29 april 2014

Kiko 3 in 1 Mat VS Primark P.S. Matte Topcoat + Filmpje ( Matte nagels met stoom)

Hee!

Vandaag ga ik een review doen van 2 dezelfde producten, maar dan van een ander merk. Namelijk de matte topcoat van het merk Kiko en 1 die afkomstig is van de Primark.  Lees snel verder voor meer.



 Ongeveer een week geleden ging ik langs de Primark in Eindhoven. Zelf was ik er al 1 keer eerder geweest, die keer had ik heel veel leuke kleding gekocht. Maar de laatste keer dat ik ging viel het heel erg tegen. Het enige wat ik had gekocht waren een paar kleine prul dingen en wat accessoires.
Mijn vriendin die toen mee ging had ook niet veel leuks gekocht. Ze had wel een nagellakje gekocht die ‘’normale’’ nagellak mat maakt. Heel erg leuk. Zelf had ik al z’n lakje van het merk Kiko. Daarom leek het me wel leuk om deze te gaan vergelijken.

Kiko 3 in 1 MAT

Laten we beginnen met het lakje van Kiko, dit lakje had ik in de zomer vakantie gekocht in ItaliĆ«. Hij kostte daar 5 euro. Dit lakje is voortaan ook verkrijgbaar via de webshop van Kiko. 

Op de verpakking staat dus 3 in 1 MAT, het is een snel drogend lakje die kan worden gebruikt als base coat en als top coat. Zelf snap ik eerlijk gezegd niet waarom dit lakje als base coat gebruikt kan worden. Wanneer je hem aanbrengt voordat je een andere kleurtje aanbrengt heeft het matte effect totaal geen zin. Maar goed, ik gebruik hem dus alleen als topcoat. Of hij snel droogt is altijd maar afwachten. Zoals je zometeen in het filmpje hieronder kunt zien, heb ik weer eens geen geduld en ben ik weer eens zo lomp om me net gelakte nagels te beschadigen. In dit lakje zit een hoeveelheid van 11ml. 


Het lakje heeft een normaal kwastje, deze lakt erg fijn en laat geen gekke strepen of iets dergelijks achter. Gewoon fijn om mee te werken.

Primark P.S. Matte Topcoat

Dan gaan we door naar het lakje van de Primark. Deze verschilt van uiterlijk maar ook nog eens heel erg in de prijs. Dit lakje kost namelijk maar €1,50. Maar of hij ook even goed is daar komen we zo achter.

Het lakje zit mooi verpakt, er zit een hoeveelheid in van 7ml. 


Mmm, toen ik hem openmaakte hoorde ik al wat gekraak. Zoals je op de foto hierboven kunt zien zit er een laagje nagellak aan het potje. Dat vond ik wel erg jammer. De binnen kant van de dop ziet er ook niet echt top uit. Het kwastje is van doorzichtig plastic. Het aanbrengen ging niet slecht maar omdat de ''haartjes'' helemaal uit elkaar gaan staan met het aanbrengen ging het iets lastiger. De kwaliteit vergeleken met de Kiko nagellak valt echt tegen. Maarja, hij kostte ook maar €1,50. 
Natuurlijk heb ik ook de nagellakjes geswatched  en daarvoor heb ik eerst een zwarte nagellak aangebracht.


Zoals je kunt zien een heel erg glansende kleur. Laten we de nagellak aanbrengen.


Op mijn pink heb ik geen topcoat aangebracht, ring vinger de Kiko 3 in 1 mat, middel vinger de primarkt topcoat en wijsvinger geen topcoat. De Kiko nagellak maakt me nagels dus echt duidelijk mat. De topcoat van de primark maakt me nagels wel matter maar niet echt extreem mat. 

Middel vinger Primark, ring vinger Kiko.
Links Primark, Rechts Kiko.
Je hoeft natuurlijk niet heel je nagels mat te maken, je kunt er een beetje mee spelen en bijvoorbeeld alleen het bovenste randje niet mat te maken of alleen een streep in het midden mat te maken. 


Nou ik vind dat de Kiko nagellak gewonnen heeft, hij is wel wat duurder maar hij werkt heel erg goed. De P.S. Primark topcoat valt tegen maar maakt je nagels wel iets matter en dat voor een laag prijsje.

Wanneer je geen zin hebt om een matte topcoat te kopen is er ook een andere manier om je nagels mat te maken. Klik hieronder op het filmpje en daar leg ik uit hoe je je nagels mat kunt maken met behulp van stoom. Ps. Ik zou het heel erg leuk vinden als je zou willen abonneren op mijn Youtube kanaal. 


                                     

22 opmerkingen:

  1. Wat een super handige DIY. Dit had ik nog niet eerder gezien. Leuk filmpje ook.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw dat werkt echt extreem goed

    xxx Anna
    JOIN THE The Petit Paillette GIVEAWAY!!
    A Tale of Two Shoes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super tof! wij hebben indd ook lak om onze nagels mat te maken :)

    it takes 2 to fashion

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk dat matte effect, ook handig dat je ze met elkaar vergeleken hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, die van Kiko werkt echt super goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die matte coat van Kiko is echt wel heel mooi!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een matte top coat geeft altijd zo'n leuk resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo'n fijne post! En leuke video ook! Zou je ook op ons kanaal kunnen abonneren :) http://m.youtube.com/watch?v=lOTP8P0jXds

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Matte nagellak is echt heel tof. Ik heb ook zo'n topcoat, gebruik hem veel te weinig. Maar weer eens uit mijn kastje halen haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die van Kiko vind ik een mooier resultaat geven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk zo een vergelijk artikel! Ik denk dat ik dan inderdaad voor die van Kiki zou gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat matte effect vond ik eerst een beetje wennen, maar nu vind ik het echt heel gaaf

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Die van Kiko heeft inderdaad duidelijk gewonnen :) Hij wordt echt mooi matte!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vond het altijd zo een gaaf effect. Ik doe het alleen nooit. Zonde!

    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Supereffectje seg!
    xo Leila
    http://leopardxlipstick.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  16. die van kiko is dus echt duidelijk beter

    BeantwoordenVerwijderen