donderdag 24 juli 2014

DIY: EASY LIPSCRUB

Hee!

Mijn lippen hebben van die periodes dat ze in 1 keer gaan vervellen en super schraal worden, de oplossing om van die irritante velletjes af te komen is door je lippen lekker te scrubben! Ik word zelf gek van die lelijke velletjes die je door me lipstick heen ziet. Daarom leek het me leuk en handig om zelf een lipscrub te maken. Het is super makkelijk om te maken en het werkt super goed. Het is nog eens super goedkoop ook en waarschijnlijk heeft iedereen de producten die ik ga gebruiken wel in huis. Ben je benieuwd? Kijk dan vooral verder..

In dit artikel werk ik met foto's en op het einde staat een filmpje met dezelfde stappen. Kijk maar wat je fijner vindt.


Wat heb je allemaal nodig?

 • Vaseline 
 • Olijfolie 
 • Lipgloss (optioneel)
 • Rietsuiker 
 • Een bakje om het in te bewaren (Action)

Als eerste voeg je de vaseline toe en de lipgloss, ik heb ongeveer 2 theelepels vaseline toegevoegd. De lipgloss is optioneel, maar dit zorgt voor een mooie kleurtje en in mijn geval ook een lekker geurtje. Maar de lipgloss kun je ook gewoon weglaten.


Daarna voeg je de olijfolie en de rietsuiker toe. Je kunt ook gewone suiker gebruiken, maar gewone suiker is iets minder grof en naar mijn gevoel lost dit heel erg snel op. Voeg gewoon wat olie en suiker toe dat je een lekker papje hebt.


Heb je een lekker papje, dan doe je de scrub in een bakje. Zorg dat het bakje kurk droog is anders kan de scrub sneller bederven door het water. Ik heb de mijne gekocht bij de Action. 


Dan is je scrub al klaar! Ik bewaar mijn scrub in de koelkast en je kunt hem ongeveer een maandje bewaren, maar check tussen door even of hij nog goed is. Er zitten nu niet echt producten in die makkelijk bederven dus hij had het best lang vol als het goed is. 

Kijk het filmpje om te zien hoe ik hem gebruik en wat het resultaat is.


Hopelijk vonden jullie het handig,

xxxx

Shirley

23 opmerkingen:

 1. Wat een leuke DIY! Deze ga ik zeker eens uitproberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke DIY! Hij komt heel goed van pas, mijn Lush lipscrub is pas over de datum gegaan! Haha! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow zo tof zeg! Lekker eens uitproberen hier thuis se! x Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit soort dingen heb ik al vaak geprobeerd, maar nooit het effect wat ik wilde. Bedankt, deze ga ik uittesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow vet leuk, ik ben benieuwd of dit me ook zou lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit vind ik leuk! Ga ik zeker een keer zelf maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou zo uit de Lush winkel kunnen komen, hele mooie DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke DIY en ook erg handig :) Handig om een keer te maken! :)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk en erg handig! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuke en handige diy!

  Liefs,
  Eva <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw wat handig! Hij lijkt me heel fijn :) Je hebt een hele leuke blog! Liefs Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk idee!
  Ziet er nog niet zo moeilijk uit ook, hihi (:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze maak ik ook weleens, leuke diy!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een goede DIY en natuurlijk :) Oeh deze wil ik onthouden. Mijn lippen hebben soms last van velletjes. Dit is de uitvinding ;)

  BeantwoordenVerwijderen