Pagina's

dinsdag 22 april 2014

H&M Eyeshadow en Blush Palette + Eyeshadow Brush

Hee! 

Vandaag review ik een palette + kwastje dat ik heb gekocht bij de H&M, normaal koop ik echt nooit make-up producten bij de H&M maar dit keer maakte ik een uitzondering voor dit mooie palette. Ook had ik meteen een erg mooie oogschaduw kwast gekocht. Lees snel verder voor meer..


Zoals je misschien al een klein beetje kon zien op de foto hierboven is het palette verdeelt in 3 categorieën oogschaduw namelijk : Metallic, shimmer en matte kleuren. In elke categorie zitten 6 kleurtjes. Ook zitten er 2 blushes in, erg handig! Het palette bevat dus in totaal 18 oogschaduws en 2 blushes.

Je kunt heel erg veel met dit palette. De kleuren zijn makkelijk te combineren, je kunt lekker afwisselen met een aantal matte kleuren en een aantal kleuren met een glittertje of glansje erin. 


Het palette zit verpakt in een plastic hoesje die open gaat met een soort lijm randje. Je kunt hierdoor erg makkelijk zien of het palette al eerder is open gemaakt. Het zou namelijk erg jammer zijn als je thuis komt en hij al eerder open is geweest, tenminste ik zal er van balen!


Zelf vind ik het palette er heel erg mooi uitzien, de kleuren spreken mij echt aan. Het ziet er na uit dat de kleuren samen ook een verband hebben. Het zijn allemaal dezelfde soort kleuren maar dan met een andere uitvoering, in dit geval de uitvoeringen : metallic , shimmer en matte. Zoals je kunt zien heeft metallic de meeste lichte kleuren en matte de meest donkere kleuren. Shimmer zit er dan precies tussen in. Het palette brengt 2 spons aplicators met zich mee, maar zoals de meeste meiden wel weten zijn deze niet erg fijn om mee te werken. Toch bewaar ik ze altijd, je weet maar nooit wanneer ze van pas komen.



Tijd voor de swatches, maar eerst zal ik een foto's plaatsen van de ''plattegrond'' van het palette. Op de achterkant staat namelijk het palette maar dan genummerd, erg handig voor tutorials of iets dergelijks.


Om eerlijk te zijn vind ik de nummering totaal onlogisch.. dus eigenlijk niet zo handig haha.. De swatches die ik heb gemaakt zijn namelijk gewoon in de categorieën verdeeld, eerst een rijtje metallic daarna shimmer en dan matte. Achja, dit was gewoon een klein weetje van het palette.. nu echt door naar de swatches.  


Mmm.. de pigmentatie? Niet op z'n best als je het mij vraagt. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de werkelijke kleur niet goed op foto kreeg. De kleuren waren in het echt wel meer gepigmenteerd. Ook niet helemaal top, maar iets beter dan hierboven op de foto. De kleuren lijken eigenlijk best wel op elkaar, maar dat was in het echt ook minder. Wat ik wel moet zeggen, wauw wat voelen de oogschaduws zacht aan! Toen ik er met mijn vinger overheen ging leek het net of ik een super zacht kussentje aaide. Natuurlijk voel je er niks van als je het met je kwast aanbrengt maar toch een leuk detail haha. De oogschaduw is ook totaal niet korrelig of iets in die richting. Oke, door naar het rijtje Shimmer. 


De pigmentatie van het rijtje shimmer is al een stuk beter, maar daarin tegen is hij wel een stuk kruimeliger. Ook deze oogschaduws voelen zo zacht als fluweel. De kleuren vind ik wel heeeel erg mooi! Door naar het laatste rijtje : Matte. 


De pigmentatie van het laatste rijtje vind ik muah,, dus niet slecht maar ook niet super goed. Zelf zou ik hier makkelijk mee kunnen werken. De kleuren zijn na mijn smaak wel heel erg mooi en de oogschaduws kruimelen bij dit rijtje ook totaal niet. Het 1e kleurtje en het 4e kleurtje lijken best wel veel op elkaar, maar goed dat is een klein min-puntje. Laten we dan maar meteen doorgaan naar de blushes. 


Wat mij betreft super mooie kleuren! Ook hier zie je de pigmentatie iets minder dat in het echt. 
Maar goed, blush moet altijd rustig worden aangebracht en niet al te fel. Erg leuk dat er BLUSHER in is geschreven. Dan hebben we het hele palette gehad! Maar zoals ik eerder zei heb ik ook een oogschaduw kwastje gekocht bij H&M. 




Het kwastje heeft 2 kanten, 1 kant met een super plat en schuin afgesneden haartjes. Erg handig voor het aanbrengen onder de onderste wimpers of misschien wel om te gebruiken als je oogschaduw als eyeliner wilt aanbrengen.



De andere kant heeft een bollere vorm. Dit is dan weer handig voor het aanbrengen van je oogschaduw in je arkadeboog / crease. Maar ook makkelijk te gebruiken om oogschaduw aan te brengen op het bewegend ooglid of wat dan ook.


Het kwastje ziet er na mijn smaak heel erg mooi en chique uit. De haartjes voelen lekker zacht, maar zijn toch erg stevig. De kant met de bollere vorm mocht van mij iets langer zijn, toen ik namelijk oogschaduw aan het aanbrengen was kwam steeds het ijzer tegen me oog aan. Daardoor moest ik het kwastje heel erg recht houden zodat het ijzer mijn oog niet kon aanraken. Even wennen dus. 

Om een nog betere indruk te geven van dit palette heb ik ook een ooglook gemaakt. Het is nou niet echt een prachtige ooglook waarmee je zomaar mee op straat zou gaan. Ik heb gewoon een beetje gespeeld met de kleurtjes, zodat jullie het resultaat op de ogen ook kunnen zien. 



Conclusie

Fijn palette, sommige kleuren iets minder. Je kunt er heeel veel verschillende ooglooks mee maken. Mooie kleuren, alleen de shimmer kleurtjes zijn iets kruimeliger. Verder ben ik tevreden. Het kwastje is erg fijn, jammer dat het bolle kantje iets te kort is. (Op de foto hierboven heb ik met het dunne kwastje een zwart lijntje oogschaduw als eyeliner neergezet en een paars lijntje onder me wimpers.) 

Het palette heb ik natuurlijk gekocht bij H&M en hij kostte : €7,95.
Het kwastje natuurlijk ook bij H&M en deze kostte : €3,95.

Hopelijk vonden jullie deze review duidelijk en interessant. 

Heb jij ervaring met make-up producten van H&M?


xxxx,

Shirley

23 opmerkingen:

  1. Leuke review, ik ben (op blush na) niet echt bekend met make-up van H&M. De blush die ik heb vond ik erg fijn, maar ik denk dat ik de oogschaduw oversla. Mooie look heb je er wel mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me best wel nog een fijn palette voor die prijs. Je krijg er toch veel verschillende kleuren oogschaduw en twee blushes voor terug. Ik vind de look die je ermee gemaakt hebt ook erg mooi! Zelf heb ik al twee paletten van de smokey eyes van H&M thuis liggen waar ik ook wel tevreden over ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kleuren in het palette, maar vind het niet heel bijzonder. Ik sla deze over.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De pigmentatie vind ik bij de meeste kleurtjes helaas wel wat tegenvallen. Wel vind ik dat je er nog een prachtige look mee heb gemaakt! :)

    Liefs,
    Britt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat de pigmentatie wat tegenvalt, maar het zijn wel erg mooie kleurtjes en je hebt jezelf er mooi mee kunnen opmaken! :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, wat een mooie kleurtjes. En de look die je hebt gemaakt is ook erg mooi. Jammer dat sommige wat minder zijn gepigmenteerd. Ondanks vind ik het een erg leuk palette.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. erg mooi palette ♥ de ooglook is ook erg pretty xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt er echt een mooie ooglook mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wauw mooie look heb je ermee gemaakt ik heb deze ook en vind het een best mooie pigmentatie! liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heb je er een prachtige look mee gemaakt, heel mooi! De nummering is trouwens inderdaad wel een beetje vaag haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind de kleurtjes heel erg mooi! De pigmentatie is inderdaad niet op en top :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. mooi palette en wat een prachtige look heb je er mee gemaakt! ik vind de swatches van metallic tegenvallen maar de andere 2 zijn super!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fijne review! Ik vind het pigment nog best goed voor een H&M palette, ik had het eerlijk gezegd erger verwacht. De ooglook die je met het palette hebt gemaakt vind ik super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dit palette valt me heel erg mooi, vind 'm nog best leuk! Altijd afwachten bij de H&M. X

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi pallette en die kwasten zien er erg goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Aah leuke en lieve kleurtjes heeft het palette ! En de oog look die je er mee hebt gemaakt vind ik ook pretty! En een voordeel is natuurlijk ook dat het palette lekker betaalbaar is. X Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De pigmentatie is niet altijd even geweldig maar vind het toch heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow, wat een mooi en groot palette. En dat voor die prijs (:.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jammer dat de kleuren, op het soort oogschaduw (matte, shimmer, metallic) na hetzelfde zijn. Ik heb dan liever 18 verschillende tinten dan 6 tinten in verschillende soorten.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik vind je look wel erg mooi geworden zeg! Jammer dat niet alle kleuren even goed gepigmenteerd zijn, maar voor de prijs vind ik het wel een leuk palette! Het kwastje klinkt prima :)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De blushes zien er naar mijn mening heel pretty uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jammer van de pigmentatie, maar de kleurtjes vind ik wel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen